Mobil üzemanyagkút, mobil töltőállomás

Mobil üzemanyagkútSok olyan cég és mezőgazdasági vállalkozás küzd azzal a problémával, amikor a külső munkaterületekre el kell juttatni a gépeknek az üzemanyagot, illetve amikor hosszabb ideig egy helyen dolgoznak a gépparkkal és meg kell oldani az üzemanyag tárolását.

A mobil üzemanyagkút, illetve mobil töltőállomás egy olyan több berendezés fajtát is magába foglaló gyűjtő fogalom, amiknek a jellemzője a mobilitás, szállíthatóság. Ezeket a mobil üzemanyagkút eszközöket arra fejlesztették ki, hogy a fenti problémákra megoldást nyújtsanak.

Mobil üzemanyagkút a konténerkút is, amiről konténerkút menüpontunkban olvashat részletesen.

Ezen kívül a legismertebb mobil üzemanyagkút a transportable tank, vagy közismertebb nevén IBC tartályok.

A mobil töltőállomás legfjontosabb jellemzői

A mobil töltőállomásokat arra fejlesztették ki hogy, elsősorban a gázolaj, benzin kis mennyiségben (200-3000 liter közötti űrmértékben) történő tárolását és szállítását meg lehessen oldani, és kialakításuk megfeleljen az érvényben lévő ADR (Veszélyes Árúk Európai Szabályzat) előírásainak.

Kialakítását tekintve a mobil üzemanyagkút egy szállítható fém raklapra erősített elektrosztatikus porfestékkel festett, olajálló lakréteggel bevont, és előzetesen homok fúvott tartály. Alkalmas II-od és III-ad osztályú tűzveszélyes, folyékony üzemanyag szállítására.

Mobil üzemanyagkút

Fe 360B szénacélból készült, 2,5 mm-es vastagságú, és az alábbi egységekkel és védelmi berendezésekkel van ellátva, az ADR (Veszélyes Árúk Európai Szabályzat) szabványainak megfelelően:

  • Raklap, rögzíthető törésbiztos vázzal, minden oldalán emelőnyílásokkal, targonca villához.
  • 2 emelő-fül a felső részen, teli állapotban történő emeléshez.
  • Peremes búvó nyílás – 400 mm átmérőjű.
  • UNI 2” betöltő nyílás réz csatlakozóval, zárható réz csatlakozó fedéllel.
  • Normec 2” biztonsági szelep. Kettős működésű (túlnyomás 0,4 bar és vákum 0,015 bar) beépített lángelzáróval.
  • Olvadó biztonsági fedéllel– olvadási pont 100ºC.
  • Borulás gátló a fenti berendezéshez, az ADR szabványainak megfelelően.

A mobil üzemanyagkút rendelkezik a szükséges nemzetközileg elfogadott alkalmassági tanúsítványokkal. A berendezések használatakor a szállító járműnek nem kell rendelkeznie ADR vizsgával csak az ADR szerinti jelzéseket kell feltüntetni, illetve a jármű vezetőnek az úgynevezett kis ADR vizsgával kell rendelkeznie.

 Mobil üzemanyagkút