Üzemanyag töltő állomás, töltőállomásSokan ha meghalják ezt a kifejezést üzemanyagtöltő állomás, akkor kizárólag azokra, az olajtársaságok által üzemeltetett, benzinkutakra gondolnak amelyekkel nap mint nap találkozunk.

Pedig ez nem így van. Az üzemanyagtöltő állomás - attól függően milyen célra alkalmazzák -, több típusú lehet. Az OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) hivatalosan az alábbi fogalmak alapján különbözteti meg az üzemanyagtöltő állomásokat.

Üzemanyag tartályok, üzemanyag tartályHa ön üzemanyag tárolására keres megoldást sok szempontot kell figyelembe vennie. Az első és talán legfontosabb az üzemanyag tartályok tekintetében, hogy milyen tűzveszélyességi osztályba tartozó anyagot fog tárolni benne. Az OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) szerint öt tűzveszélyességi osztályt különböztetünk meg:

Konténer kút - a hordozható benzinkútA konténer kút tulajdonképpen egy hordozható benzinkút. A konténer kút tartalmazza mindazt, ami egy benzinkúthoz tartozik:

- üzemanyag tartály
- üzemanyag szivattyú
- kimérő szerkezet
- biztonsági berendezések

A konténer kút üzemi és közforgalmú célra egyaránt alkalmazható és az elavult üzemanyag tároló berendezések kiváltására is tökéletesen alkalmas.

Gázolaj tartály, gázolaj tartályokA gázolaj a legelterjedtebb üzemanyag, amelyet a szárazföldi és vízi közlekedésben egyaránt alkalmaznak, ezáltal a gázolaj tartály a leggyakrabban előforduló üzemanyag tároló szerkezet. A gázolaj tartály kivitelét tekintve lehet szimpla és duplafalú.

Szimpla falú gázolaj tartály, mobil gázolajkút

A szimpla falú gázolaj tartály egyrétegű, acéllemezből készült palástú és fenekű, megfelelő terhelési viszonyokra méretezett, „önhordó” szerkezetű tartály.

Üzemanyag megtakarításHogyan érhető el éves milliós üzemanyag megtakarítás?

Ha az Ön cégének éves üzemanyag felhasználása eléri vagy meghaladja az 50-100.000 litert, olyan lehetőséget tudunk Önnek mutatni, amellyel évente akár 1-2 millió forint üzemanyag megtakarítást érhet el. Vagy még többet.

Nem valami csodaszert vagy varázsvesszős ráolvasást kínálunk üzemanyag megtakarítási problémái megszüntetésére. Talán ezek között is van olyan, amivel célt érhet el, de mi kézzelfoghatóbb lehetőséget kínálunk Önnek.

Üzemanyag költségÚszom az üzemanyag költségekben!

Évi 150.000 liter a cégem gázolaj felhasználása, emiatt az üzemanyag költségem több mint 50 millió forint. Nem elég, hogy a kőolaj drágul, de ráadásul az állam folyamatosan emeli a járulékos adókat!

Hol lesz ennek a vége? Hogyan tudnék gátat vetni ennek, és megállítani, vagy még inkább csökkenteni az üzemanyag költségeimet?

Naponta halljuk ezeket a panaszokat ügyfeleinktől. Valóban, az üzemanyag költség minden cég életében meghatározó tényező. Minden cégvezető folyamatosan keresi azokat a lehetőségeket, amellyel az üzemanyag költség csökkenthető.

ÜzemanyagkútSokan ha meghalják ezt a kifejezést üzemanyagkút kizárólag azokra, az olajtársaságok által üzemeltetett, benzinkutakra gondolnak amelyekkel nap mint nap találkozunk.

Pedig ez nem így van az üzemanyagkút – attól függően milyen célra alkalmazzák – több fajta is lehet. Az OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) hivatalosan leírása alapján mi is megpróbáljuk az alábbi fogalmak alapján különbözteti meg az üzemanyagkutakat.

Mobil üzemanyagkútSok olyan cég és mezőgazdasági vállalkozás küzd azzal a problémával, amikor a külső munkaterületekre el kell juttatni a gépeknek az üzemanyagot, illetve amikor hosszabb ideig egy helyen dolgoznak a gépparkkal és meg kell oldani az üzemanyag tárolását.

A mobil üzemanyagkút, illetve mobil töltőállomás egy olyan több berendezés fajtát is magába foglaló gyűjtő fogalom, amiknek a jellemzője a mobilitás, szállíthatóság. Ezeket a mobil üzemanyagkút eszközöket arra fejlesztették ki, hogy a fenti problémákra megoldást nyújtsanak.