Tankoló automata, tankoló automaták

Tankoló automata, tankoló automatákVan saját üzemanyag kútja és problémát jelent a járművek kontrolált tankolása? Folyamatosan fejlődik a járműparkja és nehéz nyomon követni az üzemanyag felhasználásokat? Sok időt tölt el az üzemanyag felhasználás adminisztrációjával? Volt már példa az Ön cégénél üzemanyaggal való visszaélésre? Szeretné az üzemanyag felhasználást kontrolált körülmények között nyomon követni?

Ezekre a problémákra mind megoldást nyújt egy tankoló automata. A tankoló automata lehetővé teszi az üzemanyag töltő állomások kezelő személyzet nélküli üzemeltetését. A berendezésből csak azonosítás után lehet tankolni. Az azonosítás mágnes vagy rádió frekvenciás (RF) kártya felhasználásával történhet.

Az energia árak emelkedése és a folyamatos költségcsökkentési kényszer miatt Magyarországon is egyre nagyobb szerepet kap a tankoló automata a jelentős üzemanyag felhasználású vállalkozások körében. Ezeket a berendezéseket, a magas fokú megbízhatóság és ellenőrizhetőség jellemzi. Az automatizált tankolásnál szükséges lehet kontrol feladatok[Z3] beiktatása. Ilyenkor az azonosítás után az üzemanyag elszámolásához és az üzemanyag felhasználásának nyomon követéséhez további információkat kérhet be a rendszer. Például a km óra állását, üzemóra állását, menetokmány számát, stb. A tankoló automaták lehetővé teszik a adminisztrációs feladatok teljes körű ellátását. A berendezés mellé egy magyar nyelvű kiértékelő szoftvert adunk, amin a megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználók, lekérhetik adott időszakokra a tankolási információkat, figyelhetik a járművek üzemanyag felhasználását, nyomon követhetik a tartály vagy tartályokba betárolt üzemanyag mennyiségének változását, stb. Röviden összefoglalva: a tankoló automata egy olyan rendszer ami emberi beavatkozás nélkül működteti a berendezést, és az összes szükséges információ elérhető egy számítógépre telepített szoftverben.

Tankoló automata, tankoló automaták

Cégünk tankoló automata kínálatában Ön is megtalálja az igényeinek legjobban megfelelő megoldást.

Létezik az egyszerűbb kivitelű tankoló automata, ami vagy a járművet, vagy a gépjárművezetőt azonosítva, a tankolások adminisztrációjához szükséges néhány alapvető információ megadására alkalmas vezérlő elektronikával van ellátva. Ezekből van olyan önálló tankoló automata, ami telepíthető a legtöbb kimérő szerkezet és kútoszlop mellé mint kiegészítő berendezés, és van olyan kivitelű is, ami a kútoszlop tartozékaként egybe van építve a berendezéssel. Az ilyen tankoló automata kialakítástól függően 50, 80 vagy 120 felhasználót tud kezelni. A tankolási adatokat letöltő egység, a fejlettebb verzióknál közvetlen kábelkapcsolat segítségével juttatja el a felhasználó számítógépére. Az információk feldolgozására kiértékelő szoftvert lehet telepíteni.

Ez a tankoló automata jelent meg legelőször és az évek alatt néhány kiegészítő elem kivételével változatlan maradt a technikai tudásuk.

A gyártók felismerve ezeknek a berendezéseknek a további alkalmazási lehetőségeit, tovább fejlesztve létrehozták a tankoló automata új generációját.

Ezek a változatok már sokkal modernebbek és többféle szolgáltatást is nyújtanak.

Kezelőszemélyzet nélkül is 24 órán keresztüli tankolást tesz lehetővé. Lehetőség van a többféle azonosítási mód alkalmazására, csak felhasználó azonosítás, csak gépjármű azonosítás, felhasználó és gépjármű azonosítás egyszerre, továbbá mindegyiknél lehetőség van pin-kód használatára. Számos a felhasználás adminisztrációjához szükséges információt lehet megadni, és korlátlan számú felhasználót tudd kezelni. Többféle adatátviteli mód közül választhatunk. Közvetlen kábel kapcsolat, letöltő egység, gsm modemes adatátvitel, interneten keresztüli adat átvitel. Ezek lehetővé teszik az adatok eljuttatását függetlenül attól, hogy a berendezés és az iroda között 50m vagy akár 500 km van. Ez a fajta tankoló automata már több töltő pisztolyt tud kezelni egyszerre és a szoftverje alkalmassá teszi akár több tankoló automata egyidejű kezelésére is.

Ezek a berendezések már minimális emberi beavatkozást igényelnek, kontrolált körülmények között felügyelik a tankolások menetét az Ön által megadott paraméterek alapján. Teljes körűen, naprakészen elvégzik az üzemanyag felhasználással kapcsolatos adminisztrációt és készletkezelést.