Kútoszlop, benzinkút kútoszlop

Kútoszlop, benzinkút kútoszlopMegfelelő kútoszlop az Ön benzinkútjához

A benzinkút építés egyik kulcselme a kútoszlop. De vajon melyik típusú kútoszlopot válassza saját benzinkútjához?

Több mint tízféle kútoszlop létezik, a normál hagyományos egy vagy két töltő pisztolyos kiviteltől a kéthomlokzatos kivitelű, oldalanként akár több termék kiszolgálására is alkalmas kútoszlopig. A típus és formavilág, és természetesen az árak is széles skálát ölelnek fel.

A kútoszlop kiválasztásnál Önnek a következő szempontokat érdemes figyelembe vennie:

• a létesítendő benzinkút várható forgalma,
• a benzinkúton árulni kívánt üzemanyagok fajtáinak száma,
• garanciális feltételek,
• garanciális időn túli alkatrész ellátottság és ezek árai,
• az adott típusú kútoszlop szerviz igénye, szerviz háttere.

Kútoszlop, benzinkút kútoszlopHa kisebb forgalmú töltőállomás indítását tervezi, ahol csak gázolajt és benzint szeretne forgalmazni (az esetek nagytöbbségében ez a jellemző) nincs értelme egy kéthomlokzatú, oldalanként 4 töltő pisztolyos kútoszlop megvásárlásának csak azért, mert az olajtársaságok benzinkútjain ilyeneket lát. Egyrészt teljesen felesleges, másrészt csak a beruházási költségeit növeli vele. Sokkal költséghatékonyabb, egyszerűbb és ugyanolyan kiszolgálási körülményeket tud biztosítani egy hagyományos két töltőpisztolyos duplex kútoszlop. A gépészeti kiépítésnél többletköltségek nélkül kialakíttathatja a kútoszlop fogadó helyét úgy, hogy amennyiben töltőállomásának forgalma megfelelő mértékre nő, akkor kicseréltethesse egy több termékes kútoszlopra.

Amennyiben a tervezett benzinkúton már indulásnál kettőnél több üzemanyagfajtát fog értékesíteni, érdemes lehet a több terméket kiszolgálni képes kútoszlop telepíttetése.

A kútoszlop garanciális, és garanciális időn túli feltételei, alkatrész ellátottsága, szerviz igénye és ezek költségei is befolyásolhatják milyen kútoszlop mellet döntsön. Ne essen abba a hibába hogy „ez ugyanaz, de olcsóbb” elv alapján egy olyan berendezést vásárol meg, amiről a későbbiekben kiderül, az alkatrészei kétszer annyiba kerülnek, a karbantartása költségesebb mint egy indulásnál drágább kútoszlopé.

Kérje szakembereink ingyenes tanácsadását a kútoszlop kiválasztása előtt.