Benzinkút üzemeltetés

Benzinkút üzemeltetésA benzinkút üzemeltetés egy évtizeddel ezelőtt magánemberek számára elérhetetlen vágyálomnak tűnt a magas beruházási és működtetési költségek miatt.

Az utóbbi tíz évben azonban a benzinkút üzemeltetés beruházási költségei a technológiai fejlődésének köszönhetően lecsökkentek, így Önnek is lehetősége van saját üzemanyagtöltő állomás indítására. Ehhez járul még az, hogy mivel az üzemanyag kis és nagykereskedelmi ára között egyre nagyobb a különbség, a benzinkút üzemeltetés az Ön számára is egyre jövedelmezőbb befektetés lehet.

Mit kell tudnia, ha benzinkút üzemeltetésbe szeretne kezdeni?

A benzinkút üzemeltetés, mint minden más vállalkozás odafigyelést és törődést igényel. Mindenképpen szükséges hozzá:

- megfelelő terület
- üzleti koncepció
- elegendő tőke

Ha úgy gondolja: „Van pénzem, van területem, építek egy benzinkutat. Az üzemanyag árak magasak. Ha pár forinttal olcsóbban adom, akkor mindenki hozzám fog járni tankolni.” Ez vágyálomnak szép, üzleti koncepciónak azonban kevés.

A benzinkút üzemeltetés szempontjából első és talán az egyik legfontosabb szempont, hogy egy adott terület egyáltalán megfelel-e erre. Tartsa szem előtt, hogy a benzinkút üzemeltetés veszélyes anyagok, fokozottan tűz és robbanás veszélyes anyagok kezelésével jár együtt ezért nagyon szigorú jogszabályok írják elő egy benzinkút

a, létesítési feltételeit
b, elhelyezési és védő távolságait
c, a telepítendő berendezések műszaki megfelelőségét.

Benzinkút üzemeltetés

Ezek a jogszabályok tartalmazzák milyen feltételeknek kell megvalósulniuk ahhoz, hogy a létesítési, majd később a használatba vételi engedély feltételei teljesüljenek. Ezeknek a feltételeknek a felmérésébe ne kezdjen bele laikusként önmaga, inkább kérje szakember segítségét. A Hungaro Mobiltank díjtalanul végzi a helyszíni felmérést. Hozzáértő szakembereink véleményezik a terület megfelelőségét a benzinkút üzemeltetés szempontjából.

Amennyiben a terület alkalmas benzinkút üzemeltetésére, jöhet a következő lépés: a költségvetés elkészítése. A költségvetésben meg kell határozni a benzinkút műszaki felszereltségét és megállapítani a terület kialakításával járó tereprendezési, építészeti költségeket. Szakértő tervező és műszaki kollégáink ebben is az Ön rendelkezésére állnak.

Amikor a fenti információkat összegyűjtötte, mikor tudja, hogy a terület alkalmas benzinkút üzemeltetésre, mikor megvan a benzinkút költségvetése, akkor érdemes üzleti tervet készíteni. Ebben vegye figyelembe a finanszírozási lehetőségeket, a várható forgalmat és bevételeket. Ebből fogja tudni, hogy beruházása mikorra térül meg, és megfelelő döntést tud hozni.

Cégünk szakemberei az Ön rendelkezésére állnak. Szakmai tapasztalataik alapján tanácsokat adnak, és minden olyan kérdést segítenek tisztázni, hogy a pozitív döntést követően, a beruházás megvalósulása után a benzinkút üzemeltetés átlátható és jövedelmező legyen.