Benzinkút építés

Benzinkút építésTudjuk, hogy a benzinkút építés nehéz kérdés, és komoly feladat az Ön számára. Amikor szándéka már egyértelmű, megvan a kezdeti tőkéje, és az építésre szánt területtel is minden rendben van - a neheze még csak ekkor jön. Nyilvánvaló, hogy a benzinkút építés megkezdése előtt több cég véleményét is kikéri. Több lehetséges szállítóval tárgyal, több cégtől lehet már árajánlata.

De vajon ezek közül melyik az, ami az Ön elképzeléseit hosszabb távon a leginkább beváltja? Melyik a legjobb döntés? Melyik céget bízza meg a benzinkút építés megvalósításával? Melyik cég tartja majd a határidőket? Melyik cég az, aki a benzinkút építés összetett munkáját a legjobb minőségben fogja kivitelezni Önnek? Melyik cég az aki biztosítja, hogy benzinkútja időben pénzt kezdjen termelni az Ön számára?

Biztos, hogy nem fog két egyforma ajánlatot kapni. A műszaki tartalom között is lesznek lényegi különbségek, így az ajánlatok végösszegei között is milliós eltérések lehetnek.

De akkor melyik ajánlat mellet döntsön? Hiszen a benzinkút építés rendkívül felelősségteljes feladat.

Benzinkút építés árajánlat döntési tanácsaink

1. A benzinkút építési ajánlatot adó cégnek legyenek leinformálható referenciái.

Nem véletlenül használom a többes szám kifejezést. Sajnos akadnak olyan cégek, akik benzinkút építés címszóval reklámozzák tevékenységüket, de mikor a munka megkezdődne kiderül, hogy sem a megfelelő szakemberekkel, sem a megfelelő tudással nem rendelkezik egy ilyen beruházás megvalósítására. Ön súlyos százezreket sőt milliókat kockáztat, ha egy olyan céget bíz meg aki a szakmaiatlansága, a hozzá nem értése, az általa beépíteni kívánt berendezések nem megfelelősége miatt a vállalt határidőket nem tudja tartani. Ami még rosszabb talán meg sem valósul a beruházás. Hihetetlen, de sajnos van ilyen.

Mindenképpen bizalomkeltő lehet, ha egy ajánlattevő mögött több benzinkút építés áll már referenciaként. Érdemes az elkészült benzinkutakat személyesen meglátogatnia, beszélni az építtetőjével, üzemeltetőjével és kikérni a véleményét a beruházást végző cégről. Sok bosszúságtól, és kellemetlenségtől kímélheti meg ezzel magát.

2. Nem biztos, hogy a legolcsóbb árajánlat lesz a legolcsóbb.

A benzinkút építés költségvetése szempontjából fontos, hogy Ön a legkedvezőbb ajánlatot válassza. De egy az Ön számára mindenben megfelelő, teljes körű árajánlatot sokkal olcsóbban csak a műszaki vagy szolgáltatási színvonal csökkentésével adhatnak. Ez viszont a későbbi üzemeltetés során nem csak problémákat okozhat, de jelentős többletköltségeket is[HM1].

Föld alatti rendszer építése esetében például az EU-ban már előírás a duplafalú acél+acél üzemanyag tartály műgyanta borítással. A magyar előírások most még (hangsúlyozom most még) lehetővé teszik a duplafalú acél+ műgyanta tartályt. Több árajánlat tevő kihasználja ezt, és ilyen tartállyal számol az ajánlatban. Ha azonban a közeljövőben az EU jogharmonizáció teljes lesz, akkor az ilyen tartályokat súlyos pénzért kell kicserélni a szigorúbb előírásoknak megfelelő változatra.

Egy másik példa arra, miért lehet hosszabb távon anyagilag előnyösebb egy magasabb árajánlat elfogadása. A Hungaro Mobiltank által forgalmazott forgalmazott berendezések a normál primer festésen túl olajálló lakkozással vannak bevonva. Ez a tapasztalatok szerint 2-3-szor akkora használati időt jelent anélkül, hogy a berendezést újra kellene festeni.

3. A benzinkút zavartalan üzemeltetéséhez megfelelő szervizháttérre is szüksége lesz.

Nézzen utána, hogy a benzinkút építési ajánlatot tevő cég szolgáltatásai mennyire teljes körűek. Járjon utána, mit nyújt a szerviz hálózat, milyen a garanciális idő alatti és garanciális időn túli alkatrész ellátottság, milyenek a szerviz kiszállási és munkadíjai.

Ezek a lépések sokat segíthetnek Önnek abban, hogy megfelelő döntést hozzon a benzinkút építéssel kapcsolatban.

Benzinkút építés